Praktijkvoorbeelden

In deze voorbeelden leest u wat de arbeids- en bedrijfsfysiotherapeut voor uw onderneming kan bekenenen.

 

Bedrijfsfysiotherapie bij Scania

 

 

Bedrijfsfysiottherapie gemeente Delft

U bent bedrijfsarts

maar wie zijn wij?

Beeldschermwerk

Bedrijfsfysiotherapeuten en arbeidsfysiotherapeut zijn beiden specialisten op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat (HBA). Ze zijn BIG-geregistreerd.

We hebben kennis van zaken in het creëren van een gezonde werkomgeving, het verminderen van verzuim en verbeteren van de arbeidsproductiviteit.

De bedrijfsfysiotherapeut heeft kennis van pathologie, het menselijk lichaam, belasting & belastbaarheid in combinatie met die van bedrijfsprocessen, cultuur en mentale aspecten. Deze adviseur is expert in het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De arbeidsfysiotherapeut is deskundig in de begeleiding van herstel van klachten in de context van zijn werkomstandigheden. 

Werken in de bouwnijverheid

Wat kunnen we voor u betekenen?

U kan onze expertise uitstekend inzetten bij werknemers met fysieke klachten waarbij (dreigend) verzuim aanwezig is.

Participatieve ergonomie

Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeuten werken vanuit het participatieve werkaanpassing model. Dit is een gestructureerde aanpak, gericht is op snelle werkhervatting. De werknemer, leidinggevende én werkgever zijn nauw betrokken bij dit proces. De samenwerking tussen u en de bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeut is vastgelegd in protocollen. Dat is van essentieel belang voor een succesvolle, participatieve werkaanpassing.

Kennis van richtlijnen

De bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeuten zijn bekend met het werken vanuit de multidisciplinaire richtlijnen van de NVAB zoals bijvoorbeeld KANS en lage rugklachten. Bij preventie is de rol van de bedrijfs- en arbeidsfsysiotherapeut van betekenis bij het uitvoeren van werkplekonderzoeken, het geven van ergonomische adviezen/aanpassingen en het coachen/trainen van werknemers in Gezond Werken. 

Vind een gekwalificeerde register bedrijfs- arbeidsfysiotherapeut

Ontdekken wat een bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeut voor uw organisatie kan betekenen? 
Vind hier een gekwalificeerde register bedrijfs-of arbeidsfysiotherapeut bij u in de buurt!